Wasmachine monteur Lelystad

Wasmachine monteur Lelystadwasmachine monteur lelystad

Wasmachine monteur Lelystad werkt 6 dagen per week, onder andere in Lelystad en omgeving. Tevens  kunt u 24/7 uw afspraak online inplannen via ons online reservering systeem.

Garantie en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Bel nu uw wasmachine monteur Lelystad en profiteer van lage onderzoekskosten voor merken als AEG, ASKO, Baumatic, Beko, Miele, Bosch, Candy, Bauknecht, Samsung, SMEG, Hoover, Daewoo, EDY, ETNA, Exquisit, Fagor, Hotpoint, Ariston, Indesit, Küppersbusch, LG, Electronics, MSystem, Miele, Neff, Pelgrim, Zanussi, Siemens, Whirlpool.

Wist u dat uw wasmachine regelmatig schoongemaakt moet worden? Als dat niet het geval is, kunt u merken dat er een vreemde geur uit komt. Dus, hoe maak je een wasmachine schoon en kom je van die vieze geur af? Nou, er zijn een paar verschillende manieren. We bespreken de oorzaken van nare luchtjes in wasmachines en geven enkele tips om ze schoon te maken. En we zullen de vraag “waarom stinkt mijn wasmachine” beantwoorden.

Volg deze tips en je machine ruikt in een mum van tijd weer fris! We raden u ook aan onze onderhoudstips voor wasmachines te bekijken terwijl u hier bent.

Wasmachine monteur Lelystad

Waarom stinkt mijn wasmachine?

Na verloop van tijd kunnen vuil en wasmiddel zich ophopen in uw wasmachine, waardoor deze gaat stinken. Maar er zijn ook een paar andere mogelijke oorzaken van geuren.

Als je een voorlader wasmachine hebt, kan de deurafdichting vocht vasthouden en een broedplaats worden voor schimmel en meeldauw. Daarom is het belangrijk om de deur na elk gebruik open te houden, zodat de machine kan luchten.

Als je een wasmachine met bovenlader hebt, ligt het probleem mogelijk bij de rubberen pakking rond de kuip. Deze pakking kan ook vocht vasthouden en schimmel en meeldauw doen groeien.

Een andere mogelijke bron van geuren zijn zeepresten. Als u niet de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt of als u hard water heeft, kan dit ervoor zorgen dat er zeepresten in uw machine achterblijven. Dit residu kan ook leiden tot schimmel- en meeldauwgroei.

Hoe maak je een wasmachine schoon

Nu we enkele van de mogelijke oorzaken van geurtjes in wasmachines hebben besproken, gaan we het hebben over het schoonmaken ervan.

Een wasmachinepakking aan de voorzijde reinigen

In het debat tussen wasmachines met voorlader en wasmachine met bovenlader, zijn de reinigingsbehoeften voor wasmachines met bovenlader zeker iets om rekening mee te houden, aangezien ze meer vatbaar zijn voor schimmel. Als je een voorlader wasmachine hebt, moet je eerst de deurpakking schoonmaken. Verwijder al het vuil dat in de afdichting kan zijn blijven hangen. Gebruik vervolgens een doek die is bevochtigd met warm zeepwater en veeg de hele afdichting af. Zorg ervoor dat je in alle hoeken en gaten komt.

Als het vuil niet gemakkelijk loslaat, kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken, zoals witte azijn of zuiveringszout, of voor echt hardnekkige vlekken kun je een oplossing van bleekwater en water proberen. Zorg er wel voor dat je het gebied goed afspoelt als je klaar bent.

Zodra de deurafdichting schoon is, kunt u doorgaan met het schoonmaken van de kuip.

Hoe de kuip op een voorlader of bovenlader te reinigen

Het bad kan worden schoongemaakt door een lege lading warm water, een half kopje zuiveringszout en een kopje gedistilleerde azijn te laten lopen. Voeg de azijn toe aan het wasmiddelbakje, voeg dan de baking soda toe en laat een warmwatercyclus draaien. Dit verwijdert al het vuil en wasmiddel. Als je een wasmachine met bovenlader hebt, zorg er dan voor dat je ook rond het roerwerk schoonmaakt.

Voor een extra grondige reiniging kun je ook 1/2 kopje bleekmiddel toevoegen en een warmwatercyclus laten draaien. Zorg ervoor dat u een raam opent en de kamer ventileert terwijl de cyclus draait.

Als uw cycli klaar zijn, veegt u de kuip af met een schone doek.

Wasmachine monteur Lelystad

Reiniging van de wasmachinedispenser:

Het wasmiddelbakje kan ook een bron van geurtjes zijn. Om het schoon te maken, verwijdert u het gewoon en wast u het met warm zeepwater. Als de dispenser bijzonder vuil is, kunt u deze gedurende 30 minuten in een oplossing van gelijke delen azijn en water laten weken en vervolgens schrobben met een tandenborstel.

Zodra de dispenser schoon is, moet u hem goed afspoelen en volledig afdrogen voordat u hem terug in de machine plaatst.

En daar heb je het! Dit zijn slechts enkele tips voor het schoonmaken van een wasmachine en het verwijderen van nare luchtjes. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u uw machine schoon en fris laten ruiken en hoeft u zich niet langer af te vragen “waarom stinkt mijn wasmachine”? En vergeet niet dat we voor alle reparaties aan apparaten één telefoontje verwijderd zijn!

Witgoed reparatie Lelystad heeft meer dan gemiddelde ervaring met witgoed reparatie service en hebben makkelijk toegang tot veel benodigde, reguliere onderdelen om tot een snel resultaat te kunnen komen. Het maakt hierbij niet uit of er een uitgebreide reparatie nodig is of dat u alleen verlegen zit om een accessoire, iedere en alle klant(en) kunnen een vriendelijke service, effectieve reparatie, tactiek en allround professionaliteit van ons verwachten.