Bosch wasmachine maakt herrie

Bosch wasmachine maakt herrie

Bosch wasmachine maakt herrie: Enkele veelgehoorde klachten uit de praktijk en wij geven enkele tips.

Wasmachine maakt veel lawaai. Lijkt alsof het uit de trommel of lagers komt.Bosch wasmachine maakt herrie

Maakt lawaai bij het centrifugeren.

Mijn wasmachine maakt een enorme herrie bij het centrifugeren.

Ik hoor een heel raar geluid bij het centrifugeren van mijn wasmachine en de was stinkt nadat het gewassen is als ik het uit de wasmachine haal.

Gisterenavond heb ik de wasmachine aangezet. Bij centrifugeren maakte de machine ineens een raar bijgeluid, alsof er iets naar beneden is gevallen of dat er iets in zit.

De laatste weken maakt mijn wasmachine een raar geluid bij spoelen. Dit gebeurt alleen bij programma’s op 60 en 75 graden en bij de miniwas van 40 graden.

Mijn wasmachine maakt bij het spoelen een raar knarsend geluid.

Onze Bosch wasmachine wil niet meer draaien. Geeft geen foutmelding. Maakte sinds een dag ervoor een raar geluid bij draaien. Afspraak indien mogelijk op dinsdag tussen 8 en 12 of woensdagochtend?

Bosch wasmachine wilt niks doen en geeft foutmelding op display en blijft zoemend geluid maken als hij uit is.

Pompt niet leeg. De was was al klaar. Heb iets eruit gehaald daarna voor de rest de droger aangezet. Plotseling raar geluid. Dacht even kort programma proberen. Nu staat hij vol water dat niet wordt weggepompt.

Wasmachine schudt heel hevig als hij wil gaan centrifugeren. Stopt dan ook meteen en alles gaat knipperen wat kan knipperen. Op het moment dat het gebeurt zie het rubber bij de deur ook een rare bobbel vertonen.

Bosch wasmachine maakt herrie: Boem, boem, boem – als dat het geluid is van je wasmachine die moeite heeft om je kleren schoon te maken, heb je misschien een probleem.

Hoe ernstig is het? Dat hangt ervan af. Het kan een uitgebreide reparatie vereisen, of een eenvoudige doe-het-zelfoplossing. We helpen je te bepalen welke.

Hier bij witgoed reparatie Lelystad repareren we niet alleen apparaten: we verhelpen de frustratie die je voelt als die van jou niet werkt, of je wasmachine nu niet start of niet goed draait. Hier is onze gids over waarom uw wasmachine luide, bonzende geluiden maakt tijdens de centrifugeercyclus en wat u eraan kunt doen.

Bosch wasmachine maakt herrie: Waarom maakt mijn wasmachine harde geluiden tijdens het centrifugeren?

Er zijn verschillende redenen waarom uw wasmachine bonkt en rinkelt in plaats van zoemt, waaronder:

Je hebt je wasmachine gevuld met te veel wasgoed.

Je hebt je wasmachine ongelijk geladen.

Uw wasmachine staat onevenwichtig op de vloer.

De spinarmen van de mand of trommel zijn gebroken.

De trommelschroeven zitten los.

Er is een probleem met de aandrijfpoelie of riem.

Het kuiplager is versleten.

Er is een probleem met de schokdempers.

De ophangstangen zijn versleten.

Bosch wasmachine maakt herrie: We laten u zien hoe u het probleem kunt vaststellen en wat u eraan kunt doen. Maar om veiligheidsredenen moet u, voordat u een van deze stappen probeert, de stekker uit het stopcontact halen.

Laad uw wasmachine niet te vol

Soms maakt je wasmachine erg veel lawaai omdat je er te veel wasgoed in hebt gedaan. Probeer de hoeveelheid wasgoed te verkleinen en uw kleding meer bewegingsruimte te geven terwijl de wasmachine in beweging is.

Hier is een gids voor de ideale wasladingen:

Bovenladers: 80% max

Voorladers: 60% max

Laad uw wasmachine gelijkmatig

De meest voorkomende reden dat uw wasmachine knallende geluiden maakt tijdens het centrifugeren, is dat een onevenwichtige lading hem uit de maling heeft genomen. Wanneer je je vuile kleren in je machine stopt, zorg er dan voor dat je ze gelijkmatig in de trommel verdeelt. Zware items gemengd met lichtere items kunnen ervoor zorgen dat het ongelijkmatig ronddraait. Probeer dikke spijkerbroeken en handdoeken, evenals beddengoed, apart te wassen.

Bosch wasmachine maakt herrie: Controleer uw wasmachine voeten

Je wasmachine maakt geluid tijdens het schudden als hij uit balans is. Een gemakkelijke oplossing: controleer of uw machine op een vlakke ondergrond staat. Als dat zo is, zorg er dan voor dat de voetjes – de ronde, verstelbare kussens aan de vier onderste hoeken van de machine – waterpas staan. Als een voet hoger is dan de andere en niet stevig is geplant, draai hem dan totdat hij gelijk staat met de andere voeten en de ring stabiel staat.

Controleer op een kapotte mand of beschadigde trommelspinarmen in machines met voorlader

Als u uw was goed laadt en uw machine waterpas staat, moet u mogelijk een mechanisch probleem oplossen, meestal met een onderdeel dat verband houdt met de trommel, om erachter te komen waarom uw wasmachine harde geluiden maakt.

Machines met voorlader maken gebruik van trommelspinarmen, een meerarmige stabilisator, om de trommelmand op zijn plaats te houden. Om te controleren of de mand of de spinarmen van de trommel gebarsten of gebroken zijn:

Open de deur van uw wasmachine en beweeg de trommel voorzichtig op en neer.

Als de trommel overmatig beweegt, zijn er waarschijnlijk een of meer trommelspinarmen gebarsten.

Inspecteer de trommelschroeven

Bosch wasmachine maakt herrie: Een andere reden waarom je wasmachine geluid maakt, kunnen losse schroeven in de trommel zijn.

Trek ter controle werkhandschoenen aan om uw handen te beschermen tegen scherpe randen. Open vervolgens uw wasmachinekast om toegang te krijgen tot de trommel van uw machine om te zien of de schroeven die deze op zijn plaats houden los zitten.

Verwijder voor bovenladers het boven- en achterpaneel.

Verwijder bij wasmachines aan de voorzijde het boven- en voorpaneel.

Controleer ten slotte de trommelschroeven – de onderdelen waarmee de trommel aan de mand is bevestigd – en draai eventuele losse vast.

Kijk naar de aandrijfpoelie of riem

Hoor je nog steeds bonkende of schurende geluiden van je wasmachine? Probeer het riemsysteem te controleren, dat vaak katrollen bevat om de motor te laten draaien en de trommel te laten draaien en het wasgoed heen en weer te bewegen.

Verwijder de wasmachinekast om deze onderdelen te inspecteren. Als u barsten of breuken in een van deze ziet, moeten ze door een professional worden gerepareerd of vervangen om ervoor te zorgen dat uw wasmachine goed blijft draaien.

Neem voor welk probleem dan ook, contact op met witgoed reparatie Lelystad voor wasmachine reparatie. U kunt hierna snel uw was wegwerken.